söndag 30 januari 2011

Uppdrag 34: Upprätthåll alltid en stark ram

Nu är det dags att du lär dig att styra ett samtal med några tekniker som kommer att gynna dig i vilken social situation som helst. Ramändring handlar om att se saker ur en ny synvinkel. "Ramändring innebär bokstavligen att man sätter en ny eller annorlunda ram runt en bild eller erfarenhet", skriver Robert Dilts i boken Sleight of Mouth. "Psykologiskt betyder det att man förändrar en företeelses innebörd genom att se den ur ett annat perspektiv än det som den tidigare har uppfattats från." När du träffar en tjej första gången är det viktigt att du har en stark ram så att hon känner att du inte söker bekräftelse från henne. Det är därför vi på Maziway rekommenderar att du fyller din almanacka med intressanta evenemang så att hon kan bli en del av din värld.

Det finns en rad tekniker för ramändring men koncentrerar oss på tre av dem i dagens dejtingtips:
  1. Ändra den sociala situationen. Du behöver förstå att samma händelse får olika innebörd beroende på vilken miljö den inträffar. Om vi tar exempelvis din berättelse. Om du berättar den för en tjej för att kunna få hennes nummer och inte lyckas få det kan det ses som ett misslyckande. Men om du har berättat den för att se hur effektiv den är, kan situationen ses som framgång även om du inte får hennes nummer. Nu vet du i alla fall vad du behöver förbättra.
  2. Ändra innehållet. Den här tekniken baserar sig på att människor betraktar samma sak på olika sätt utifrån sina attityder, sympatier, antipatier, behov och värderingar. Alla ser vi olika på saker och ting. Ramändringen baserat på innehåll innebär att sätta sig in i varje individs perspektiv och avsikten bakom hans eller hennes beteenden. Ju snabbare du förstår den andres perspektiv, desto lättare blir det att bemöta hennes eller hans invändningar.
  3. Vänd på kritiken. Problemet md kritiker är inte bara att de pekar på vad du gör fel. De pekar ofta på det de tycker är fel på dig. För att kunna hantera kritik är det viktigt att komma ifrån själva negativiteten och förstå att den som kritiserar oftast gör det med goda avsikter. Här gäller det att omformulera kritiken till "hur"-frågor för att kunna förvandla en återvändsgränd till en öppen dörr.
Behöver du specifika exempel för att förstå de olika teknikerna ännu bättre får du gärna kontakta oss på Maziway och någon av våra coacher kommer att hjälpa dig. Nu när du har lärt dig om ramar och ramändring, kommer du att uppleva mycket mer glädje, flexibilitet och framgång i allt du gör. Du kommer att bli en skickligare talare och tänkare. Kom dock ihåg dessa regler för bästa möjliga resultat:
  1. Upprätthåll alltid en stark ram. Låt tjejen möta dig i din verklighet istället för att du ska förändra dig själv för att passa in i hennes. Signalera status!
  2. Blir du duktig på ramändring så kan du bli bättre på att flörta och övertala andra. Du får lättare kontroll över samtalet och kan styra det till något humoristiskt, spännande och sexuellt.
  3. Använd dessa tekniker med måtta. Bli inte besatt av att kontrollera ramen varenda liten sekund. Låt dig flyta med för att växa som person.
Nu när du har läst dagens dejtingtips vill jag att du ska använda tekniken genom att vända något negativt som händer någon annan till något positivt. Det kan vara en vän, en kollega eller varför inte en främling. Se till att vända det negativa perspektivet till något positivt. Jag vill att du ska göra det med tre personer idag. Du kan ju annars ringa några vänner och fråga om de har något att beklaga sig över. Sätt dig in i deras perspektiv för att kunna komma med invändningar. Har du något ämne som du vill att jag ska ta upp här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara? Kom ihåg att besöka Maziways hemsida för att ta del av våra seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar