måndag 17 januari 2011

Uppdrag 21: Hitta din berättelse som gör dig ännu mer intressant

När du gjorde förra uppdraget så fick du fram några karaktärsdrag som gör dig unik. Jag lovade att jag skulle hjälpa dig att förmedla dem. Mitt dejtingtips är: Hitta din perfekta historia.

Vi på Maziway ska nu hjälpa dig att ta fram ett redskap som visar tjejer att det är värt att ägna kvällen åt att prata med dig och lära känna dig ännu bättre. Titta nu på de egenskaper som du skrev i förra uppdraget. Det är just dem vi ska få fram i din berättelse. För att hitta goda historier behöver du ditt förflutna. Tänk nu på alla minnesvärda stunder i ditt liv. Det spelar egentligen ingen roll vilken liten stad du bor i, hur lite du har rest till exotiska länder, hur gammal du är eller hur du växte upp. Vi har alla unika historier inom oss. Börja med att tänka på din barndom, skola, vänner, familj, resor, arbete, fritid eller varför inte tidigare förhållanden. Välj ut fem minnen som du tror kan bli intresseväckande historier. Döp dessa minnen till något såsom "den första dagen på jobbet" eller "den roliga servitrisen" och liknande. Skriv ner dessa fem namn. Nu tar du fram de egenskaper som du skrev ned i förra uppdraget. Sätt en stjärna vid varje historia som iluustrerar en eller flera av dina tio egenskaper. Slutligen väljer du ut två av dessa historier som har fått flest stjärnor. Kom bara ihåg att den ideala historien inte är skrytsam utan ger en ärlig och ödmjuk bild av dina positiva och negativa sidor. Jag skulle rekomemndera att du tar en berättelse som är humoristisk också.
Ett gott dejtingtips är att skriva ner dessa två historier så du kan finslipa dem. Jag kan ge dig några tips på saker du bör tänka på. Behöver du ytterligare hjälp får du kontakta oss på Maziway så kan någon av våra coacher vägleda dig för den optimala historien.
  • Din berättelse behöver göra ett starkt första intryck så börja med en kort, koncis och klar inledande mening.
  • Din berättelse bör helst ta en överraskande vändning på slutet. Varför inte avslöja lösningen på något mystiskt? Så ha ett bra slut.
  • Skapa dramatik. Se till att din publik är hela tiden medveten om vart historien är på väg men inte hur den ska komma dit. Kolla på några thriller-filmer för inspiration.
  • Gör din historia så levande som möjligt när du skriver ner den.
  • Se till att din historia har en stor portion humor och värde utan att skryta. Kom ihåg att din historia ska roa andra och inte vara göra direktreklam för dig.
  • Din berättelse ska ta minst 30 sekunder och högst tre minuter att berätta så stryk ner allt som är irrelevant.
Läs igenom dina två berättelser och finslipa dem ännu en gång. Är det någon av dem som utmärker sig mer? Försök att ha två likvärdiga historier för bästa resultat.

Nu behöver du träna på själva konsten att berätta. Kommer du det tidigare tipset om rösten? Repetera gärna en gång till för att fräscha upp rösten. Bästa sättet att fånga dina lyssnare är att vara passionerad, engagerad och entusiastisk över ditt liv och erfarenheter. Ta gärna och spela in din röst när du berättar historierna. Då kan du höra hur du låter och har möjlighet att finslipa rösten och tonen ännu mer. Nästa steg är att du ställer dig framför spegeln och berättar dina två berättelser. Viktigt att du kompletterar dina historier med miner, gester, energinivå och kroppsspråk som passar dem. Våga testa olika rörelser och känslor för att kunna ta fram den optimala historien. När du inte är nervös längre så kommer du att känna dig redo. Vi på Maziway hjälper många killar med att göra deras historier ännu mer intressanta. Kontakta oss gärna så hjälper någon av våra coacher dig. Nu när du har din historia behöver du berätta den för andra. Det kan vara dina vänner, familj, arbetskollegor, grannar. Berätta så många du känner för det för att bli bekväm och ett med den (eller dem om du behåller båda historierna). Märker du att dina historier inte går hem hos andra börjar du om från starten och väljer an annan historia från din lista. Slipa alltid på din historia för att förbättra den på något sätt för bättre dejting.

Vad tyckte du om dagens dejtingtips? Är du nyfiken på något ämne som du vill att jag ska ta upp här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara? Kom ihåg att besöka Maziways hemsida för att ta del av våra seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar