onsdag 12 januari 2011

Uppdrag 15: Lär dig om manlighet

Idag var jag på Sveriges Radio för att prata om boken "Mannens Överlevnadsguide" och diskutera manlighet. Programledarna Dejan och Jennifer var mycket trevliga och duktiga. När jag satt i studion pratade vi om manlighet och att lära sig hur man kan bli en attraktivare man.
Jag läste en artikel för något år sen om lärande och hur man kan få ur det bästa av sin investering. Jag tar nu upp en egen lista som säkert har influerats av den text som jag har läst. Denna lista hjälper dig att ta bättre del av de tips som ges via oss på Maziway. Så dagens dejtingtips och uppdrag blir att lära dig dessa principer. Kom ihåg att dessa 12 steg är som en lång kedja som kompletterar varandra.
  1. Samla och applicera information lite i taget. Vissa jag känner satsar allt på förberedelser. De vill samla varenda lite smula av information innan de handlar. Jag tycker att de bara förhalar. Handla istället och ta ett steg i taget. Det är därför jag har brutit ner de olika dejtingtipsen och uppdragen. Gör de i ordning utan att vänta alltför länge.
  2. Möter du motgångar? Blir du avsnoppad av kvinnor? Ingen fara, ta bara det inte personligt. Se det som en chans att se vad som fick snett och hur du kan förhindra det i framtiden. Lär dig av dina misstag istället för att vara rädd för dem.
  3. Det är aldrig andras fel. Du är ansvarig för det som händer i ditt liv. Skyll inte på andra människor eller situationer. Var beredd att granska dig själv och ta emot eventuell kritik utan att ta det personligt. Det är först då du kan se om du hade kunnat förändra situationen som har varit.
  4. Handla och var aktiv för att ständigt utvecklas. Du lär dig inte fotboll genom att bara titta på instruktionsfilmer om den. Se till och tillämpa det du har lärt dig så tidigt som möjligt.
  5. Tänk positivt. Många killar har svårt för att gå fram och prata med tjejer för att de spelar negativa scenarier i sitt huvud. Vill inte att du ska göra det misstaget också. Tänk positivt och ta för dig här i livet. Möter du några negativa situatiner får du ta itu med den då.
  6. Var beredd att möta motgångar och ha en viss smärtperiod. Du behöver konfrontera praktiskt taget allt som definierar dig, dina känslor, dina handlingar och dina övertygelser. Det som definierar vinnarna är de som tvingar sig genom smärtperioden och rädslan för att kunna växa som person.
  7. Förvänta dig inte bekräftelse och acceptans från familj och vänner. Det är inte säkert att dina vänner och familj förstår din nya resa. De kanske inte ens gillar att du förändras. Vissa kanske till och med driver med dig för dina nya tankar och handlingar. Det är okej. Du har blivit ett hot mot deras hämmande föreställningar och deras ovilja att taitu med sina egna brister. Detta är deras problem och inte ditt.
  8. Kom ihåg att nya idéer inte behöver vara logiska. Testa dem ändå. Problemet är främst för oss killar som anser att vi är intelligenta. Vi har en tendens att ha svårt att ta till oss nya tankar ooch beteenden som inte låter logiska. Testa gärna en hypotes innan du avfärdar den.
  9. När någonting fungerar i praktiken, ta reda på varför och hur du kan göra det igen. Många följer bara färdiga mallar som andra har gjort. De klarar sig utmärkt på detta sätt. Kopiera det som fungerar. Men för att växa ännu mer behöver du se de klara mallarna som riktlinjer som du kan utveckla.
  10. Hitta mentorer eller andra som är bättre än dig. Det är bästa sättet att göra framsteg. Var nyfiken på människor och lär känna några som kan hjälpa dig på vägen.
  11. Se konstant till att andelen av dina framgångar i förhållande till nedlagt arbete ökar. Du ska bli effektivare på det du gör. I början kan du bli sämre än du startade men sen tar det fart. Kom ihåg detta. Du behöver ha tålamod och fortsätta kämpa under övergångsperioden. Våga gå utanför din bekvämlighetszon.
  12. Se till att avsluta det du har påbörjat för att kunna förverkliga dina drömmar.
Vi har tagit upp flera av dessa punkter i boken "Mannens Överlevnadsguide" som innehåller en del tekniker som hjälper dig. Köp gärna boken snarast. Har du något ämne som du vill att vi på Maziway ska ta upp här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara? Kom ihåg att besöka vår hemsida http://www.manrorelsen.se/ för att ta del av Maziways seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar