lördag 15 januari 2011

Uppdrag 18: Finslipa ditt jobb

Dagens dejtingtips är: Finslipa ditt yrke. När du pratar med tjejer kommer nästan alltid att bli tillfrågad om vad du jobbar med (eller gör generellt). Nu när du har lärt dig olika diskvalifikationer kan du börja med att reta henne för att hon ställer ”intervjufrågor” eller skoja om att du är ”häckmodell” för något känt jeansmärke (du har säkert lärt dig vilka märken som är bäst när du kollade efter outfit i tidigare steg). Men om du märker att hon verkligen är nyfiken på vad du gör efter dina första svar så måste du svara på hennes fråga. Annars framstår du som en osäker kille. Hur du berättar om ditt jobb är mycket viktig. Du är trots allt en attraktiv kille och bör framstå attraktiv även när du presenterar ditt yrke. 
Vi på Maziway har en liten frågeformulär som vi använder när vi hjälper killar med deras ”Jagpresentation”. Nu erbjuder vi våra läsare samma övningar som du kan svara:
  1. Vad jobbar du med? Om du pluggar, vad studerar du? Vad gör du på din fritid? Svara utifrån vad du faktiskt gör utan att ta hänsyn till hur det låter i en tjejs öron.
  2. Vilken del är du bäst på där?
  3. På vilket sätt är jobbet, kursen eller din hobby intressant? Skriv tre egenskaper som skulle väcka andra människors intresse.
  4. Tänk nu att du behöver marknadsföra ditt arbete, kurs eller hobby för andra människor så du behöver en annonstext. Målet är att det ska låta så viktig och spännande som möjligt. Exempelvis: ”Bli aktiemäklare och var delaktig i världens puls.” Läs din annonstext några gånger och finslipa de olika verben. Viktigt att du använder med verb som är spännande och aktiva.
  5. Efter att du har tagit fram en spännande annonstext ska du skriva om den till första person. Exempelvis: ”Jag är delaktig i världsekonomins riktning.”
  6. Nu när du har din ”Jagpresentation” behöver du säga den högt för dig själv tills du känner dig bekväm med den. Låter den bra? Om det inte gör det får du göra en ny tills du hittar en som du känner dig bekväm med. Du behöver bara ta fram en enda ”Jagpresentation” så ta god tid på dig för att utforma en optimal.
  7. Nu när du har ett intressant svar på vad du gör, ska du gå fram till tre olika tjejer eller grupper (som har tjejer) och börja prata. Kom ihåg de tidigare dejtingtipsen såsom tidsbegränsningar och diskvalifikationer. Din ”startare” behöver vara finslipad vid det här laget.
Här nedan får du manus för ett dialog som du kan använda om gruppen du har gått fram till är arbetskamrater:
DU: Går fram till gruppen och börjar med din ”startare”. Sen inom någon minut när du låtsas att du är på väg att gå vänder du dig mot gruppen och frågar nyfiket ”Förresten, hur känner ni varandra?”
DE: ”Vi är arbetskamrater”
DU: ”Vad jobbar ni med då?”

Om de frågar vad du jobbar med har du ett spännande svar. Är de inte arbetskamrater så pratar du om annat. Förr eller senare kommer ni att prata om era jobb och då har du ett intressant svar. Det som är viktig är att du slappnar av och låter samtalet flyta på själv. Kom ihåg de tidigare stegen.

I dagens dejtingtips har vi tagit upp några tekniker men vi på Maziway rekommenderar våra läsare att läsa boken ”Mannens Överlevnadsguide” för att få några fundamentala verktyg som attraherar tjejerna. Har du något dejtingtips som du vill att jag ska ta upp här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara? Kom ihåg att besöka Maziways hemsida för att ta del av våra seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar