fredag 21 januari 2011

Uppdrag 25: Lär dig denna teknik

Med hjälp av dagens dejtingtips kommer du att kunna utmärka dig i mängden. Den här tekniken hjälper dig att tränga in i människors huvud och berätta saker som inte ens deras bästa vänner vet. Vi på Maziway tänker dela en teknik som kommer att hjälpa dig att höja ditt värde ännu mer. Alla älskar trots allt att prata om sig själva så tänk dig hur exalterad de måste känna sig när de träffar en ny person, en främling, som tycks känna dem nästan lika bra som de känner sig själva. Ett av de bästa sätten är psykologiska personlighetsprofiler. De lämnar oftast störst intryck och höjer värdet av ditt kunnande. Jag tänker nu dela med mig av en modell som används i många ledarskapsutbildningar, där människor placeras i en av fyra kategorier beroende på deras sociala stil.

Jag sammanfattar det nedan:
För att fastställa hur pådrivande hon är ska du fråga om hon är den typen som kollar med sina kompisar vad de vill göra när de ska gå ut tillsammans, eller om hon helt enkelt talar om vad de ska göra. För att även kolla hur känslig hon är ska du fråga om hon är den typen som berättar för folk när hon är upprörd eller om hon håller det för sig själv. Utifrån hennes svar kan du göra en analys av hennes personlighet baserad på hennes sociala stil.
  • Om hon gör upp planer genom att fråga andra vad de vill göra och håller sina känslor för sig själv är hon den analytiska typen.
  • Om hon gör upp planer genom att fråga andra och delar med sig av sina känslor är hon den hjälpsamma typen.
  • Om hon gör planer genom att tala om för andra vad hon tänker göra och håller sina känslor för sig själv är hon den drivande typen.
  • Om hon gör upp planer genom att bestämma och delar med sig av sina känslor är hon den uttrycksfulla typen.
Självklart så kan var och en av dessa personlighetstyper associeras med ytterligare karaktärsdrag. Du kan nog hitta en del information på nätet. Gå nu ut och testa dina nya kunskaper. Tänk dock på en sak och det är att aldrig slå fast någonting som ett definitivt faktum. Försök att tala i allmänna termer. Säg inte exempelvis: "Du är en expressiv person" när du talar med henne. Hon kan säga "Nej, det är jag inte." Jag rekommenderar att du istället säger: "Du kan vara expressiv ibland." Då blir det mycket svårare för henne att säga emot. Använd ord som "en del av dig", "av och till", "delvis", "det händer att", "inte sällan" och "ibland" när du gör dina så kallade analyser. Lycka till!

Har du något ämne som du vill att vi ska ta upp här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara? Kom ihåg att besöka Maziways hemsida för att ta del av våra seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar