fredag 25 mars 2011

Kampen mot tidig utlösning - Steg 13: Start-stopp-tekniken (med din partner)

Nu när du har uppnått tillräcklig kontroll över din utlösning för egen hand kan du och din partner börja göra övningar tillsammans. Ni bör komma ihåg att ni förmodligen varit drabbade båda två av att du har kämpat med och oroat dig för att komma för tidigt. Att älska med en spänd person är inte särskilt avslappnande och upphetsande. Inledningsvis bygger dessa övningar på att ni har samlagsförbud för att ta bort all form av gammalt prestaionsångest. Vi på Maziway förstår dock att det kan vara svårt att tolerera en period utan samlag för de flesta partners, även om ni har annan form av fysisk kontakt. Här gäller det att du är flexibel för att kunna ha partnern med på tåget. Ett förslag är då att ni har samlag varannan gång även om detta inte är den ultimata lösningen för dina problem. Kom ihåg att lyssna på din partners behov. Hur vill din partner ha sin egen njutning? Var mjuk och låt partnern välja. Det är så du är omtänksam om din partner.
  1. Partnern stimulerar mannen med sin hand. Börja med att försäkra er om att ni har tid och inte riskerar att bli störda. Stäng av tv:n, datorn, mobiltelefonen och lås dörren. Duscha och gå till sängen nakna. Dämpa belysningen. Börja smeka och kyssa varandras kroppar på ett sätt som ni upplever som upphetsande. Så fort du får erektion ska du lägga dig på rygg och stänga ögonen. Din partner ska börja smeka din penis på ett rytmiskt sätt, uppåt och nedåt. Din uppgift är att visa din partner hur hårt, fort och djupt du tycker det är skönt. Du ska enbart fokusera på känslorna i underliv och penis och ägna uppmärksamheten åt din egen ökande upphetsning. När du känner att du börjar närma dig nivå 7 på skalan av upphetsning, men innan punkten utan återvändo, ska du be din partner sluta. När upphetsningen sedan lägger sig lite (vänta bara några sekunder) och känns under kontroll kan du be din partner att fortsätta smeka. Avbryt och starta om fyra gånger och låt din partner smeka dig hela vägen till utlösning den femte gången. Gå in i känslan och njut för fullt. Låt ditt underliv vara centrum för kontrollen. Ju fler gånger du tränar på detta desto mer automatiskt kommer underlivet att kunna ta kontrollen. Gör övningarna 2-3 gånger i veckan tills du känner att du ha uppnått kontroll. Först då kan ni inkludera glidmedel för att stimuleringen ska kännas mer lik känslan av att vara inuti din partner.
  2. Samlag med start-stopp-tekniken och partnern överst. När ni behärskar kontrollen över stimuleringen med glidmedel är ni redo för detta steg. De flesta män med tidig utlösning upplever att deras kontroll är sämst när de är ovanpå sin partner och stöter nedåt. Därför börjar vi med denna övning med din partner överst. Börja smekas och kyssas på det sätt ni båda känner er bekväma med tills du har en hård erektion. Din upphetsning bör komma upp till nivå 6-7 som vi tidigare beskrivit. Liksom i förra övningen ska du lägga dig på rygg och helst blunda för att stänga ute alla former av distraktioner. Låt din partner sätta sig gränsle ovanpå dina lår och försiktigt sänka sig ner över dig. Partnern ska sitta stilla utan att röra sig för att det ska bli lättare för dig att fokusera på hur det känns och hitta din njutning. När du känner att du har kontroll, placerar du dina händer försiktigt på din partners höfter och guidar mjukt din partner upp och ner tills du känner att du är nära utlösning, men innan det gått för långt. Be din partner att sitta helt stilla i några sekunder tills din upphetsning avtar till nivå 4-5 utan att du tappar erektionen helt. Signalera sedan att det är okej att återuppta rörelserna upp och ner igen. Avbryt rörelserna fyra gånger genom att bromsa hennes rörelser och låt det gå hela vägen den femte gången. Hur många övningstillfällen som behövs bedömer du själv. När du känner dig redo så ska ni ta övningen till nästa nivå. Ni ska vara i samma position men med skillnaden att du nu själv rör ditt underliv aktivt. Din partner sitter alltså stilla ovanpå med penisen i sig. Återigen penetrerar du din partner tills du närmar dig förstadiet till utlösning. Då stoppar du rörelsen tills upphetsningen avtar till en lägre nivå innan du återupptar den igen. Gör detta två gånger och låt det gå hela vägen den tredje gången.
  3. Samlag med start-stopp med partner sida vid sida och sedan med mannen ovanpå. Fördelen med denna ställning är att den ofta ger en snabb upphetsning men inte är lika utmanande som när mannen är ovanpå. När ni känner att ni har koll på denna ställning så kan ni gå vidare till nästa steg, dvs missionärsställningen. Det viktiga är att ni hittar den ställning som ni trivs med och är bekväma.
  4. Styr med hjälp av tempot. Välj den ställning som ni föredrar och sakta ner tempot istället för att stanna upp helt. Börja penetrera din partner i din egen takt och fokusera helt på hur det känns i underlivet tills du är nära orgasm. Istället för att stanna upp, ska du sakta ner tempot och stöta in och ut mycket långsamt tills upphetsningen avtar till en lägre nivå. När du känner dig redo så ökar du tempot igen och bestämmer själv när du ska låta det gå hela vägen.
Genom att få kontroll genom dessa övningar kommer du sannolikt att ha bättre sexuellt självförtroende och sexuell självkänsla, vilket förhoppningsvis kommer att få dig att känna dig mer nöjd med ditt sexliv totalt sett. Har du några funderingar kring dagens teknik som du eller din partner vill att jag ska ta upp här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara? Kom ihåg att besöka vår hemsida för att ta del av våra seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar.

3 kommentarer:

  1. Mycket bra text! Led också av för tidig utlösning tidigare, men inte längre. För min del så satt det i psyket, men det kanske inte är så lätt för alla.
    Det finns kondomer med fördröjningsmedel och fördröjnings sprayer man kan testa.
    Pjur Super Hero t.ex. Funkade för mig, men insåg att det inte var ett långsiktigt alternativ och tog itu med psyket istället.

    SvaraRadera
  2. Håller med Johan. Mycket bra text. Det gäller att jobba med psyket

    SvaraRadera
  3. Tack för era tips och inlägg. Att jobba på sig själv är bästa investeringen. Som en vän brukar säga: "The real gift of a challenge is WHO you become by facing it"

    SvaraRadera