fredag 18 mars 2011

Kampen mot tidig utlösning - Steg 12: Start-stop-teknik (utan partner)

Poängen med start-stop-tekniken är att du ska lära dig att inte få utlösning trots att du är på en upphetsad nivå. Du ska kunna stanna så länge du önskar på platån av njutning som föregår orgasmen. Det finns fördelar med att börja behandlingen på egen hand även om du har en sexpartner. Att lära känna sig själv genom att registrera sina känslor, tankar och behov bidrar till en sexuell självkännedom som ökar självkänslan och så småningom även självförtroendet. Att börja göra övningarna när du är för dig själv besparar dig den osäkerhet som kan uppstå när du ska göra något inför en partner. Det är lätt hänt att man får utlösning oväntat tidigt i början av behandlingen eller att man förlorar erektionen om man stoppar stimuleringen i ett för tidigt skede av upphetsningen. Faktum är när detta händer kan det bli en värdefull erfarenhet eftersom försök och misslyckanden är en viktig del av inlärningsprocessen. Att träna på egen hand kan underlätta eftersom man kan känna sig fri från att begå misstag utan att känna sig dömd eller undra hur det blev för partnern. Observera att det bara är själva övningarna som det är bra att du börjar med på egen hand. Det är fortfarande viktigt att göra partnern delaktig i att du har påbörjat en behandling och inte glömma betydelsen av att ni kommunicerar tankar och känslor rörande ert sexliv med varandra.

Det är av största vikt att du bestämmer dig för att genomföra programmet på ett systematiskt och disciplinerat sätt. Om du bara tränar ett par gånger och sedan avbryter övningarna i några veckor för att sedan försöka igen så ger du inte dig själv en ärlig chans att lyckas. Om du inte gör övningarna regelbundet 2-3 gånger i veckan finns en stor risk att du inte blir hjälpt och det kan sluta med att du blir ännu mer frustrerad. Du bör lägga ca 10-20 veckor på att göra övningarna för bästa resultat. Visst låter det som en lång period men om du tittar bakåt på hur länge du har lidit så är kanske ett gott resultat värt ansträngningen. Vi rekommenderar dig att avstå från samlag i början av övningarna då du tränar på egen hand. Du bör eftersträva efter att inte ha samlag förrän du har full kontroll över utlösningen genom onani. Om partnern verkar negativt inställd kan det hjälpa om du förklarar att det är bra med avhållsamhet från samlag för att övningarna ska lyckas. Ditt mål är att avstå från all annan form av självtillfredsställelse utöver övningarna. Glöm inte att vara avslappnad och ostörd för att övningarna ska fungera.
  1. Se till att du är ostörd så att du kan fokusera på din kroppoch hur den känns. Börja onanera på ett sätt som känns naturligt för dig. Det spelar ingen roll hur du sitter, står eller ligger och inte heller hur du håller i penis eller smeker den. Sakta ner tempot lite grann och försök att fokusera på njutningen du känner från penis. Registrera dina upplevelser. Hur och var känns det? Hur känns förändringar allteftersom din upphetsning stiger? Vad känner du precis innan utlösningen är på väg? Fortsätt sedan att onanera och låt det gå hela vägen och njut av klimax, utlösning och orgasm.
  2. Låt det gå en till tre dagar innan du fortsätter med detta steg. Se återigen till att du är ostörd. Avslappning är mycket viktig för att övningen ska fungera. Det spelar ingen roll i vilken ställning du onanerar. Fortsätt att smeka dig tills du börjar närma dig utlösningen. Avbryt i några sekunder för att bromsa upphetsningen men inte så länge att erektionen börjar avta. Börja sedan om med att föra handen upp och ner över penis. Avbryt när du är nära utlösningen och upprepa två gånger till. Tanken är att du ska sträva efter en känsla av pirr eller ilande strax innan utlösningen. Fortsätt sedan hela vägen och släpp fram utlösningen när den kommer utan att försöka hindra den. Under hela övningen ska du sträva efter att registrera de njutningar som du upplever i penis. Upprepa detta steg var tredje dag tills du känner igen de känslor som föregår din utlösning. Hur många gånger man behöver träna varierar beroende på hur svårt ditt problem har varit från början. Ha inte bråttom för att komma till nästa steg. Kom ihåg att det är upplevelsen och inte prestationen som är det viktigaste för att få kontroll.
  3. Nu är det dags att öka utmaningen genom att göra övningen i ett fuktigt sammanhang. Målet är att skapa en känsla som påminner om hur det är att vara inuti en upphetsad partner. Du kan göra övningen i duschen. Spola varmvatten och använd tvål eller ännu hellre intimolja på händerna som glidmedel. Om du känner dig obekväm med att onanera i duschen kan du istället använda glidmedel  och onanera i valfri position. Fortsätt med att träna på att onanera och avbryta stimuleringen som i steg 2, med två stopp och gå hela vägen den tredje gången. När du kan njuta av att onanera utan att avbryta stimuleringen i uppskattningsvis 3 minuter är du redo att gå vidare till nästa steg.
  4. Upprepa steg 3 men denna gång ska du inte avbryta din stimuleringen när du är nära utlösning. Istället ska du bara sakta ner farten på tempot. Först måste du kanske nästan avbryta innan du återfår kontrollen, men efter några repetitioner kommer du att få den rätta känslan av kontroll bara genom att sakta ner farten lite. Målet är att du senare när du är inne i din partner, bara ska kunna sakta ner till en lugnare rytm en stund för att behålla kontrollen.
  5. Målet med det sista steget är att lära dig stanna kvar på en nivå av intensiv upphetsning. Detta gör du genom att hitta nivåerna precis innan din erektion är så svag att penisen slaknar och innan du är så upphetsad att du inte kan stoppa din utlösning. För att underlätta instruktionerna i denna övning kommer vi att dela in din upphetsning i en skala från 0-10. 0 är när du inte känner någon upphetsning alls och 10 är när du uppnår orgasm och får utlösning. Försök att sluta stimulera penisen när du är på som högst 8. Om du går vidare till 9,5 har du låtit det gå för långt och om du stannar upp vid 4 eller 5 slutar du stimuleringen lite för tidigt. När du har identifierat nivåerna i din upphetsning ska du upprepa steg 4. Stimulera dig själv tills du når en nivå av 6 eller så och sakta sedan ner till 5. Öka sedan takten till 7 och försök att ligga mellan 5 och 7 i ungefär två minuter. Först då kan du öka hastigheten, släppa efter och njuta av din orgasm. Öva på detta steg tills du kan stanna på en hög nivå av upphetsning utan att komma i ungefär fem minuter. När du har upprepat denna övning tillräckligt många gånger bör du ha fått kontroll som gör att du ka styra din utlösning på egen hand. Nästa steg blir att lära dig kontroll tillsammans med en partner.
Har du några funderingar kring dagens teknik som du vill att jag ska ta upp här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara? Kom ihåg att besöka vår hemsida för att ta del av våra seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar