torsdag 10 mars 2011

Kampen mot tidig utlösning - Steg 8: Hur stor är din motivation?

Beroende på om du är singel eller i en relation så ser fortutsättningarna för att kunna bekämpa tidig utlösning olika ut. Det finns övningar som du kan göra med din partner och andra som du kan göra utan. Det är dock mycket viktigt att du berättar för din partner att du tänker behandla din tidiga utlösningen för att undvika missförstånd och sårade känslor som kan uppstå under övningarna. Målsättningen med Maziways övningar är att du ska kunna slappna av och njuta av sex på ett intensivare plan.

Först behöver du lära dig att hitta den balans som gör att du kan fokusera på att fördröja njutningarna som uppstår i kroppen under den intensiva nivån av upphetsning strax innan utlösningen. Genom att fokusera på njutningen styr du nervbanorna i upphetsnings- och platåfasen i en mer gynnsam riktning. Med tillräckligt många upprepade positiva upplevelser automatiseras dina reaktioner och du kommer inte längre att behöva anstränga dig på samma sätt för att ha kontroll. Först av allt behöver vi ta reda på din motivation eftersom det påverkar sannolikheten för att du ska lyckas. När det gäller motivation är det viktigt att skilja mellan hur viktigt det känns för dig att situationen förändras och vilken tilltro du har till att du kommer att kunna genomföra en förändring.

Jag vill att du ska börja med att ställa två frågor till dig själv. Var ärlig i dina svar.
1) På en skala från 1-10, hur viktigt är det med en förändring för dig?
2) På en skala från 1-10, hur stor är chansen att du kan förbättra din tidiga utlösning?

Låt oss anta att du hamnar på en 9 på skalan över hur viktigt du tycker att en förändring är. Men på andra frågan hamnar du på 2-3. Detta visar att du har stor motivation men inte kunskaper för hur du ska göra. Det är just detta som Maziways material hjälper dig med. Men om du har låga värden på skalan hur viktigt detta är för dig med förändring, bör du fundera över din motivationsnivå. Då föreslår jag att du ställer dessa fyra frågor till dig själv:

1) Vilka fördelar finns det med att inte göra någon förändring?
2) Vilka nackdelar finns det då?
3) Vilka nackdelar finns det med att få bättre kontroll över din utlösning?
4) Vilka fördelar finns det med det?

Dessa frågor hjälper dig att få klarhet i hur du känner inför din tidiga utlösning och om du är tillräckligt motiverad för att bekämpa den. Om du inte känner dig så motiverad så kan du avvakta ett tag och vänta tills du är beredd att lägga ner mer engagemang som krävs för att lyckas.
Vi på Maziway har en del bilagor och enkla övningar som du kan ta del av. Det enda du behöver göra är att kontakta någon av våra coacher via hemsidan så skickar dem det material du är intresserad av. Har du några funderingar kring din motivation som du vill att jag ska ta upp här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara? Kom ihåg att besöka vår hemsida för att ta del av våra seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar