onsdag 23 februari 2011

Kampen mot tidig utlösning - Steg 1

I mitt arbete som coach inom områdena manlighet och personlig utveckling har jag träffat många män som berättat i förtroende att de lider av tidig utlösning och hur detta påverkar inte bara dem själva utan även deras partners. De flesta män kan själva välja om de vill ha en snabb utlösning (inom någon minut) eller dra ut på njutningen och penetrera längre. Vissa gånger kanske mannen inväntar på att partnern får orgasm och andra gånger följer han sin egen rytm och fokuserar på sin partners njutning efter sin egen utlösning. De män som lider av tidig utlösning har inte den kontrollen att själva bestämma när de vill ha utlösning. De ”kommer” så fort de uppnår en viss nivå av upphetsning oavsett om de vill det eller inte. Min egen definition av tidig utlösning är att när mannen själv upplever att han inte har en medveten kontroll över sin utlösning. Det är just detta som vi på Maziway tänker hjälpa er med närmsta tiden.

Olika undersökningar visar att ”tidig utlösning” förekommer oregelbundet hos nästan hälften av svenska män mellan 16 och 74 år, medan runt 10 procent av männen upplever att de alltid får tidig utlösning. Denna siffra är klart högre än de siffror som finns för erektil dysfunktion (impotens). Detta gör tidig utlösning till ett av de vanligaste sexuella problemen bland män. Majoriteten av unga män i tonåren får tidig utlösning, vilket är normalt och växer bort med större sexuella erfarenheter. Men för många andra män blir problemet mer etablerat och förhoppningen om att det ska försvinna av sig självt minskar ju äldre mannen blir. Jag vill samtidigt påpeka att det finns flera orsaker som kan leda till att mannen får tidig utlösning. Några av dessa är stark upphetsning, tillfällig stress, konflikt med partnern och trötthet. Vi kommer att gå djupare i olika orsaker till tidig utlösning i nästa inlägg.

Har du några funderingar kring sexuella dysfunktioner som du vill att jag ska ta upp här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara? Kom ihåg att besöka Maziways hemsida för att ta del av våra seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar. Vi på Maziway vill samtidigt tacka Gothia Förlag för det material som de har bidragit inom ämnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar