fredag 1 april 2011

Kampen mot tidig utlösning - Steg 15: Andra behandlingsmetoder och läkemedel

Eftersom tidig utlösning är ett av de vanligaste sexuella problemen för män har många olika metoder vuxit fram. Eftersom detta är vårt sista inlägg om tidig utlösning tänker vi ha en kort översikt på några av de mest kända.
  • Squeeze-metoden har liksom start-stopp-tekniken sin grund i den beteendeterapeutiskaskolan och fokuserar på att förändra beteendet. Den här tekniken lär mannen att medvetandegöra känslan och njutningen i penis men det sker genom att du själv eller din partner kniper ihop toppen eller basen av penisen med handen. På detta sätt hindrar du upphetsningen att stiga till den nivå där du förlorar kontrollen.
  • Det finns en annan teknik där mannen kramar ihop och/eller drar ner testiklarna vid sexuell stimulering.
  • Vissa andra använder gummiring som placeras kring penisroten. Den ska användas högst 30 min/dag. Kom ihåg att den inte ska användas när du har sex.
  • En annan framgångsrik behandlingsmetod är att träna musklerna i bäckenbotten. Genom att strypa urinstrålen när du kissar kan du identifiera de muskler som är inblandade vid ejakulationen. Träningen är enkel och innebär att spänna bäckenbotten så att din penis rycker till.

Många män som lider av tidig utlösning letar efter en snabb och enkel lösning. De letar efter en magisk tablett som ska lösa problemet en gång för alltid. Under år 2009 släpptes ett antidepressivt läkemedel, Priligy, som hjälper mot tidig utlösning. Tabletten tas cirka en och en halv timme inför varje samlagstillfälle och hjälper kroppen att öka nivåerna av serotonin, som behövs för att lättare kunna bromsa utlösningen. Tyvärr finns det biverkningar såsom illamående, yrsel och huvudvärk. Vi rekommenderar att du kollar upp alla biverkningar innan du provar denna tablett. Kom ihåg de övningar som vi har tagit upp här och träna regelbundet för att kunna hitta din optimala frekvens. Låt inte heller tillfälliga motgångar göra dig nedstämd. Har du några funderingar kring de metoder som har diskuterats här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara? Kom ihåg att besöka vår hemsida för att ta del av våra seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar.

1 kommentar: