lördag 23 oktober 2010

Män uppvuxna med kvinnor är mindre attraktiva

Män som växer upp med flera systrar är mindre sexiga enligt en amerikansk studie av David Crews från University of Texas.
Att växa upp med flera systrar gör inte mannen mindre heterosexuell utan deras kroppsspråk. Många män som växt upp med flera systrar beter sig mindre manligt än de som växt upp i mer mansdominerade miljöer. Forskarna kunde se att förhållandet mellan antal män och kvinnor i en familj kan påverka det sexuella beteendet men inte själva sexualiteten. Gener bestämmer personlighet och beteende men den inhemska miljön under de tidiga åren "formar" det hela, enligt studien som publicerades i tidskriften Psychological Science.

Det har bland annat gjorts studier med råttor som visar att hanråttor som växt upp i kvinnodominerade miljöer är mindre eftertraktade av de andra honorna.
Detta kan självklart appliceras även på oss människor, anser David Crews. Studien visar att familjen är mycket viktig för att forma personligheter. Hur många syskon du har och vilken relation de har sinsemellan påverkar dig. Den miljö du växer upp bestämmer inte din personlighet men hjälper med att forma den. Växer du upp i en kvinnodominerad miljö så kommer du att sakna vissa manliga egenskaper. Det är just med din manlighet och dina manliga egenskaper som du kan attrahera din drömkvinna.

Detta får mig att tänka på alla de barn, främst killar, som växer utan sin pappa. I många av dessa fall är inte pappan närvarande efter separationer mellan föräldrarna. De flesta av dessa fall är det för de problem som finns mellan barnets mamma och pappa. Det finns många liknande fall i Europa och detta är ett stort samhällsproblem. Många killar växer upp i nuläget och saknar en stor del av sin manlighet. Detta påverkar deras inre tankar och även deras relationer med andra kvinnor.

Har du något ämne som du vill att jag ska ta upp här på bloggen eller kanske någon fråga som jag ska besvara?

Kom ihåg att besöka vår hemsida http://www.manrorelsen.se/ för att ta del av våra seminarier och föreläsningar. Besök även gärna vår sida på Facebook för intressanta video och artiklar.

3 kommentarer:

  1. min fråga är: tycker du att kvinnor ska ha samma rätt i samhället som män?

    SvaraRadera
  2. Det är en självklarhet att män och kvinnor ska ha samma rättigheter i samhället

    SvaraRadera
  3. Då jag hatar kvinnor så anser jag inte att kvinnor ska ha samma rättighteter som män

    SvaraRadera